Z funduszy programu „Laboratoria przyszłości” pracownia wyposażona została w nowe sprzęty i naczynia kuchenne. Sala stała się  rewelacyjnym miejscem, gdzie możemy realizować swoje kulinarne pasje i przygotowywać „kuchenne rewolucje”.

Uczniowie klasy VI mieli okazję skorzystać z pracowni i przygotować pyszne i kolorowe kanapki. Uczniowie poznali korzyści wynikające ze spożywania zdrowego śniadania, bogatego w produkty zbożowe i warzywa. Klasa podjęła wyzwanie i przygotowywała drugie śniadanie. Własnoręcznie przygotowali swoje drugie śniadanie pamiętając  o zasadach bezpieczeństwa w czasie pracy. Zadanie wykonali doskonale!  Przyrządzone kanapki wyglądały pięknie, kolorowo i zawierały mnóstwo witamin. Zajęcia kulinarne to nie tylko przyjemna praca, ale także okazja do rozmowy, zwierzeń, ze szczyptą śmiechu i zabawy.

To był wspaniały dzień! Wszyscy uczniowie z niecierpliwością czekają na kolejne zajęcia.